Klassieke homeopathie

Homeopathie is een holistisch genezingsproces, dat ouder is dan de conventionele geneeskunde. De subtiele energie van planten, mineralen en dieren wordt gebruikt om het lichaam te stimuleren de natuurlijke genezende kracht te gebruiken voor het herstel van de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Homeopathie is een volwaardige, complementaire geneeswijze die eeuwen geleden vorm kreeg en die zich nog steeds ontwikkelt. Een geneeswijze die werkt bij mensen en bij dieren.

Homeopathie is zeer geïndividualiseerd, bijvoorbeeld als twee verschillende honden een vergelijkbare hoest hebben krijgen zij vaak niet hetzelfde homeopathische middel voor het herstel van hun gezondheid. De reden daarvan ? Hun mentale, emotionele en lichamelijke symptomen verschillen. Ze zijn unieke individuen met verschillende karakters en eigenschappen.

DOEL
Doel is het herstellen van de door ziekte verstoorde balans in het lichaam. In de homeopathie wordt nooit alleen de klacht, maar altijd het gehele dier behandeld. Een klassiek homeopaat gaat ervan uit dat het dier niet moet worden opgesplitst in allerlei onderdelen maar moet worden gezien als een eenheid van lichaam en geest, in voortdurende wisselwerking met zijn omgeving.

Ieder dier heeft zelfgenezend vermogen in zich. Door het innemen van een homeopathisch middel krijgt het lichaam een prikkel, waardoor het zelf de balans kan herstellen. Doordat de ziekte niet onderdrukt wordt, maar in feite de gezondheid vergroot, kan de oorzaak van ziekte en klachten worden aangepakt en wordt langdurige genezing bevorderd.

Vragen? Mail me via de link in de contactgegevens. Meer lezen over homeopathie ? Ga dan naar www.homeopathienetwerk.nl.

 

Contact

Jettiena Vermaas
Warstienserdyk 5
9005 XM Wergea
The Netherlands
Tel: +31 58 2553344
Fax: +31 58 2553399
Mobile: +31 630 355759

gastenboek